Solaris

SOLARIS LIGHT® är ett polariserande lågt energiljus med jonstrålar, utan UV-strålning. SOLARIS® har en biostimulerande verkan på både celler och vävnader.

 

Ljusterapi har blivit en accepterad behandlingsform som används i både förebyggande och rehabiliterande syfte världen över. Forskare, läkare, terapeuter och sjukgymnaster arbetar kontinuerligt med att undersöka både de egenskaper och de terapeutiska effekter som kan fås av ljusterapi.

Solaris Light har ett brett användningsområde och är enkel att använda. Många användare upplever den som smärtfri vid behandling och att den minskar behandlingstiden. Det finns dessutom inga kända biverkningar.

 

Solaris Light är en medicinteknisk produkt som innehar alla certifikat inom EU.

 

Lampan har många olika användningsområden och brukas yrkesmässigt av bland annat sjukhus, specialiserade institutioner, wellness och idrottsanläggningar. Lampan kan även användas för hemmabruk.

 

Några av de effekter som SOLARIS ljusterapi hjälper till med är att:

  • Harmonisera metaboliska processer
  • Stärka immunförsvaret
  • Motverka vinter- och vår depression
  • Förbättra stresshantering
  • Främja sårläkning
  • Lindrar och minska smärta

 

Medicinska effekter

Inom det medicinska området har man sett goda resultat av behandling med ljusterapi. Man har märkt en skillnad i kroppens läkeförmåga, då den ökar läkningen av celler och vävnader. Många olika sår kan lindras, t.ex. brännskador, sår efter operation, bensår och trycksår.

 

Reumatologi & sjukgymnastik

Vid behandling av reumatologi kan SOLARIS ljusterapi lindra smärta och minska smärtans intensitet, samt stärka muskler och öka kroppens rörelseförmåga. Vid behandling inom sjukgymnastik och rehabilitering kan man få effekter som förbättrad vävnadsnäring och minskad svullnad, samt att ljusterapi kan påskynda regenerativa processer och sårläkning.

 

Idrottsmedicin

SOLARIS ljusterapi kan hjälpa idrottare med deras kroppsliga besvär. Ljusterapi stimulerar nämligen regenerativa och reparativa processer i hela kroppen, och är ett verktyg för att vårda kroppen och den egna hälsan. SOLARIS är ett utmärkt komplement till behandling av smärtsamma idrottsskador och muskelbesvär. Den kan lindra många olika slags värker t.ex. värk i muskler och i leder.